•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Modern & Sustainable School

About

The new addition to the school in Gentofte, Denmark creates a further 460m² of space, which can accommodate 100 children, spread across two floors. The designers, Arkitema Architects, worked in a close collaboration with the school’s management and teaching teams to ensure the space was practical and ergonomic for both the primary classes and the after school activities.

Sustainability was key to the design ethos, leading to the decision to clad the entire façade of the new extension, just under 400m², in Kebony character cladding. The façade will soon be covered by a ‘vertical forest’ with a depth of up to 60cm and a wall of climbing plants which will eventually house birds and insects. 

Who
Arkitema Architects
Where
Gentofte, Denmark
When
2014
Photos
© Niels Nygaard