Bedrijf

kebony-natural-wood

Kebony. Natural wood made to last.

Met zijn hoofdkantoor in Oslo in Noorwegen is Kebony een toonaangevend houtmerk en technologische organisatie. Gesteund door bewezen technologieën voor houtmodificatie produceert het een verbeterd hout van uitmuntende kwaliteit dat zowel milieuvriendelijk als economisch is.

Vanuit zijn productiefaciliteiten in Skien in Noorwegen en in Vlaanderen in België heeft Kebony de blik gericht op het herdefiniëren van normen in de industrie voor behandeld hout en op nieuwe mogelijkheden voor hout als duurzaam bouwmateriaal. Kebony heeft dochterondernemingen door heel Scandinavië met een verkooporganisatie die Duitsland, Frankrijk, het VK en de VS met een internationaal distributienetwerk bestrijkt.

Het bedrijf heeft diverse awards en onderscheidingen ontvangen voor zijn milieuvriendelijke technologie en innovatie, waaronder een vermelding als World Economic Forum Technology Pioneer, het heeft het ecolabel voor de Noordse regio, de Swan en de Glass Bear voor duurzaam verbruik en productie ontvangen alsmede herhaalde erkenning als bedrijf in de Global Cleantech 100 en bedrijf van het jaar in 2018 in Europa en Israël.

Kebony’s missie.

Door actieve innovatie en een toekomstgerichte benadering zullen we prachtige, lang meegaande en milieuvriendelijke houtproducten blijven produceren. Het bedrijf zal de toepassing van sociale verantwoordelijkheid stimuleren en uitvoeren om het milieu zo te verbeteren dat er een betere toekomst ontstaat.

 

1997

t

Oprichting van het bedrijf

De technologie wordt getest

2003

t

Proefinstallatie productie in Noorwegen

De technologie is goedgekeurd

2009

t

Volledige productie

Eerste fabriek volledig werkend

2011

t

Internationale uitbreiding

Distributieovereenkomsten met name in Frankrijk, Duitsland en het VK

2012

t

Grote internationale media-aandacht

Het oogstrelende KREOD-paviljoen van Kebony op de Olympische Spelen

2013

t

Nieuwe dochterondernemingen

In Denemarken en Zweden

2014

t

Lancering in de VS

Verkoop in 22 landen

2015

t

Overtreffing van de verwachtingen

De vraag begint het aanbod te overtreffen Planvorming voor fabriek nr. 2 opgestart

2016

t

Uitbreiding van fabriek in Noorwegen

Capaciteitsuitbreiding met 30%

2017

t

Internationale uitbreiding

Versnelling in Duitsland

2018

t

Nieuwe fabriek in België

Capaciteit van 20.000 m³ toegevoegd

2019

t

Overtreffing van de verwachtingen

Commerciële impuls met als resultaat 30% verkoopstijging

De Kebony®-technologie die geheel aan de Europese houtwetgeving voldoet, verandert duurzame houtsoorten, zoals grenen, permanent in voltooide producten met eigenschappen vergelijkbaar met en soms beter dan die van kostbare tropische hardhoutsoorten. Deze unieke gepatenteerde technologie is een proces waarbij duurzaam geproduceerde houtsoorten worden geïmpregneerd met furfurylalkohol dat uit agrarisch afval wordt gewonnen. Onder toevoeging van warmte worden de furaanpolymeren in de houtvezels opgesloten, waardoor een sterk verbeterde duurzaamheid en maatvastheid wordt bereikt die zorgt dat het hout sterk is en bestand tegen biologische afbraak en extreme weersomstandigheden.

Kebony-hout dat FSC®-gecertificeerd is, zorgt dat architecten en bestekschrijvers een product ter beschikking hebben dat niet alleen ongeëvenaard is in zijn prestaties, maar ook in esthetische waarde en duurzaamheid.