Raad van Bestuur & directie

boards-management

Raad van Bestuur

Bent Grøver

Dr. Bent Grøver is een Investment Manager bij Investinor en hij heeft diverse posities in de Raad van Bestuur van portefeuillebedrijven van Investinor bekleed. Voordat hij in 2011 bij Investinor aan de slag ging, werkte hij als strategisch adviseur in het VK. Dr. Grøver heeft een MSc van de Norwegian University of Science and Technology en een PhD in toegepaste wiskunde van de University of Cambridge.
 

Gavin Roberts

is een Investment Director bij Arts Alliance Ventures, een investeerder in technologie. Gavin heeft een Masters of Applied Finance (Macquarie University) en is een register accountant bij het Institute of Chartered Accountants in Engeland en Wales.  Gavin is in 2008 bij Arts Alliance Ventures gekomen.  Daarvoor heeft hij twee jaar ervaring in het bedrijfsleven opgedaan in Corporate Finance bij Anglo American en acht jaar bij Ernst & Young Transaction Advisory waar hij zich richtte op private equity, eerst in Sydney en daarna in Londen.

 

Lindsay Poston

heeft een Bachelor in Werktuigbouwkunde van Loughborough University en een MBA van Harvard Business School. Na 12 jaar als partner bij McKinsey & Company heeft hij leidinggevende posities in de sector bouwproducten bij Meyer International Plc/Saint-Gobain bekleed, waar hij CEO was van Timber Products, MD van Jewson en COO van Meyer/Saint-Gobain VK. Daarnaast zat hij in de directie van de HSS Hire Service Group, een door private equity ondersteund bedrijf. Hij is tevens een niet-uitvoerend bestuurder van The Brett Group, een private ondernemingsgroep voor bouw en bouwmaterialen in het VK.

 

Goedele Ertveldt 

is een Investment Manager bij SFPI-FPIM. Hiervoor heeft Goedele 26 jaar in diverse functies bij Belfius Bank gewerkt. Van 1999-2002,was ze werkzaam als financieel analist voor Artesia Securities, voor de sector gezondheidszorg & biotechnologie.  Goedele ging toen naar het Specialised Finance Department van Dexia Bank Belgium.  In november 2013 werd Goedele als Head of Private Equity bij Belfius Bank aangesteld en in oktober 2017 kwam ze bij de Federal Holding and Investment Company als Investment Manager gericht op Life Sciences. Momenteel heeft Goedele posities in de Raad van Bestuur van verschillende durfkapitaalfondsen. Goedele ontving een Bachelor in Applied Economics bij de Catholic University of Louvain (België) en heeft een Master in Finance and Business Administration van de University of Chicago, Illinois (VS).

 

Roald Borré

Sinds 2011 heeft Roald Borré bij de Participatiemaatschappij Vlaanderen NV (PMV) gewerkt waar hij fungeerde als Head of Equity Investments en Manager van PMV-TINA, na een periode van vijf jaar als ondernemer. Roald startte zijn professionele loopbaan als Financial Analyst bij de Financieel Economische Tijd en in 1999 ging hij bij Puilaecto Private Bankers als Senior Fund Manager werken waar hij verantwoordelijk was voor diverse investeringsfondsen op verschillende innovatiegebieden, een positie die hij tot 2006 bekleedde. Hij is een Non-Executive Director van Biocartis Group NV en is lid van de Raad van Bestuur van verschillende portefeuillebedrijven en lid van diverse adviesraden. De heer Borré is afgestudeerd als Master in Economic and Financial Sciences (HUB, Brussels, 1996).

 

 

Directie

Norman Willemsen, CEO

Norman Willemsen is een authentiek leider met een passie voor groei. Norman heeft een goede staat van dienst in het nastreven van succes voor complexe en uitdagende zaken, hij heeft ook belangrijke ervaring in het ontwikkelen en implementeren van meerkanaalsstrategieën.

In zijn hele carrière heeft Norman in internationale organisaties in een brede reeks van industrieën gewerkt, van verpakkingen tot de bouw. Voordat hij bij Kebony kwam, heeft Norman diverse hoge leidinggevende posities bekleed bij Armstrong World Industries, een wereldwijde leider op het gebied van ontwerp en productie van innovatieve commerciële en residentiële plafonds, wanden en ophangconstructies waar hij een centrale rol speelde in de realisatie van de voortdurende groei en ontwikkeling van Armstrong.

 

Bruno Van den Branden, COO

kwam in 2016 bij Kebony als General Manager Kebony België om de fabriek in Antwerpen op te starten. Vóór Kebony bekleedde hij diverse functies in verschillende industrieën. Hij startte zijn loopbaan bij Procter & Gamble in R&D en werkte 20 jaar in de voedsel- en farmaceutische industrie (Tetra Pak, Perfetti Van Melle, Sara Lee). Recente posities zijn onder andere CEO Laboratory Smeets, COO Frisk International en Plant Manager bij Sara Lee. Bruno heeft een Master of industrial science in chemische techniek van de Universiteit van Leuven en een Master van de Vlerick business school.

 

Thomas Vanholme, CFO

kwam in 2019 bij Kebony als CFO. In het afgelopen decennium heeft Thomas bijgedragen in de financiële transformatie van meerdere bedrijven in het bezit van private equity (bouwmaterialen, automotive, farmaceutisch, medisch). Thomas begon zijn loopbaan bij KPMG Advisory en heeft een Master in Commercial Engineering. Daarnaast heeft hij zijn universitaire opleiding aangevuld met cursussen in Corporate Finance, Venture Capital and Private Equity van de managementscholen van KU Leuven en Vlerick.

 

Dirk Schilmöller, CCO

kwam in 2018 als CCO bij Kebony. Daarvoor werkte Dirk voor Hansgrohe SE, eerst als Managing Director voor het Midden-Oosten en sinds 2016 als Vice President Sales CIS, Middle East & Africa. Een andere eerdere functie was Sales Manager voor SieMatic in Duitsland en het Midden-Oosten. Hij startte zijn carrière in marketing en werkte bij bureaus in Duitsland, de VS en het VK. Dirk studeerde International Business Administration met een major in Strategic Management and Marketing aan de International School of Management in Dortmund in Duitsland en de European Business School in Londen in het VK.

 

Per Brynildsen, CTO

kwam in 2005 bij Kebony als Head of Research & Development. Daarvoor werkte hij voor Yara International ASA en Norsk Hydro ASA . Recente functies zijn onder meer research manager bij Yara's technologiecentrum in Nederland, hoofdonderzoeker bij Yara's technologiecentrum in Noorwegen en projectmanager voor productontwikkeling bij Hydro Agri Europe. Brynildsen heeft een Master in scheikunde van de universiteit van Oslo.

 

Belangrijkste eigenaren

Arts Alliance Ventures

Arts Alliance Ventures is een durfkapitaalonderneming geleid door Thomas Høegh die snelgroeiende technologiegedreven ondernemingen in Europa ondersteunt.

 

Höegh Capital Partners

Höegh Capital Partners is een investeringsgroep waarin de familie Høegh en zijn professionele partners een belang hebben.

Environmental Technologies Fund

Environmental Technologies Fund L.P. is een durf- en groeikapitaal investeringsfonds van £ 110m met een sterk gerichte focus op: ‘de ondersteuning en financiering van fantastische groeibedrijven waarvan de producten en diensten een belangrijk milieutechnisch en economisch voordeel opleveren'. ETF biedt ondernemers een durfkapitaalgroep van topkwaliteit in Europa die zich geheel op cleantech richt. Het team wordt door vooraanstaande institutionele beleggers ondersteund en heeft decennia lang veel expertise vergaard in het werken met durfkapitaal en met milieuvriendelijke bedrijven. ETF wordt door het Growth and Employment Initiative van de Europese Gemeenschap ondersteund.

 

Seventure Partners

Als een van de toonaangevende durfkapitaalondernemingen in Europa beheert Seventure  € 500m en heeft sinds 1997 in innovatieve bedrijven met een hoog groei potentieel in informatie- en communicatietechnologie en life science geïnvesteerd. Het life science-team investeert in geheel Europa. Zijn vier voorkeurssectoren zijn biotechnologie & farmaceutica, medische technologie, industriële biotechnologie & cleantech, en lifestyle gezondheidszorg & voeding. Een normale investering bedraagt € 500k tot € 10m per ronde tot een maximum van € 20m per bedrijf, vanaf een vroeg tot een laat stadium. Seventure is een dochteronderneming van Natixis Private Equity, de vermogensbeheerder van Natixis met meer dan € 4,2 miljard aan private equity investeringen.

 

Munich Venture Partners

Munich Venture Partners is een durfkapitaalonderneming. Het bedrijf wordt door senior managers uit de hightech- en energie-industrie en ervaren durfkapitaalprofessionals geleid. Als de belangrijkste partner van de Fraunhofer-Gesellschaft, een van 's werelds toonaangevende onderzoeksorganisaties voor toegepast onderzoek, investeert Munich Venture Partners in geselecteerde hightechstart-ups in de milieutechnologie en energiesector.

 

Investinor

Investinor is een evergreen investeringsmaatschappij die door de Noorse overheid wordt gefinancierd en NOK 4,2 miljard (€ 500m) onder beheer heeft. De voorwaarden voor investering zijn gelijk aan die van private investeerders met een duidelijke exitstrategie voor alle investeringen. Investinor investeert in veelbelovende niet-genoteerde (private) bedrijven die internationale groei en uitbreiding nastreven. Investinor neemt in de portefeuillebedrijven een minderheidsbelang (minder dan 50%) en richt zich op sectoren in Noorwegen met een hoog potentieel en waarin het team een grondige kennis en uitgebreide operationele ervaring bezit, zoals ICT, olie en gas, biotechnologie, aquacultuur en bosbouw.

 

PMV

PMV NV is een Vlaamse investeringsmaatschappij die veelbelovende ondernemers financiert vanaf het initiële idee tot aan het internationaliseren van hun bedrijf, door in grote infrastructuurprojecten te investeren. PMV richt zich met name op de duurzame economische ontwikkeling van Vlaanderen, met aantoonbare toegevoegde waarde voor zowel economie als de samenleving. De Vlaamse overheid en PMV hebben onder de naam TINA een uniek investeringsfonds opgezet, een marktgericht investeringsfonds met € 200m aan durfkapitaal dat door PMV wordt beheerd. De financieringen versterken innovatie, ontsluiten het strategische potentieel en versnellen de commercialisering.

 

SFPI-FPIM

De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij is in november 2006 opgericht en is eigendom van de Belgische staat. SFPI-FPIM heeft drie missies: het stimuleren van publieke initiatieven in het belang van de Belgische economie, ondersteuning van private ondernemingen in hun ontwikkelings- en groeiproces, en op speciaal verzoek het beheren van strategische activa voor de Belgische overheid (gedelegeerde opdrachten). De primaire focus ligt op nationale luchtvaart, luchthavens, netwerken (toevoer & infrastructuur), vastgoed en innovatie. Enkele van de belangrijkste participaties van het bedrijf zijn Belfius, BNP Paribas, Bpost, Brussels Airport Company, Euronext en Fluxys.