Uitstraling en eigenschappen

Uitstraling

Kebony Character
Wood Slide Wood Slide

Nieuw

Verweerd

Kebony Character

Producten van Kebony Character zijn gemaakt uit FSC®-gecertificeerd hout van de grove den en bevatten kwasten en onbehandeld kernhout. Ze mogen niet verder worden bewerkt of verzaagd omdat het onbehandeld kernhout wordt blootgesteld. Kebony Character-producten kunnen op lengte worden afgekort. De gezaagde kopse kant moet na het afkorten met een houtverduurzamingsmiddel worden behandeld. Kebony-hout heeft een diepbruine kleur die in de loop der tijd naar een zilvergrijs patina veranderd. De snelheid van dit vergrijzingsproces hangt af van de intensiteit van blootstelling aan zon en regen en van het type toepassing. De Kebony-technologie, ontwikkeld in Noorwegen, is een milieuvriendelijk, gepatenteerd proces dat de eigenschappen van duurzaam naaldhout verbetert. Kebony is een materiaal dat weinig onderhoud vereist en het heeft naast een normale reiniging geen extra behandeling nodig.

Gevelbekleding
Terrasdelen
Constructie
Dak
Kebony Clear
Wood Slide Wood Slide

Nieuw

Verweerd

Kebony Clear

Producten van Kebony Clear zijn gemaakt uit FSC™-gecertificeerd hout van de montereyden. Ze hebben een strak oppervlak en worden als planken behandeld. Kebony-planken kunnen verder zoals elk hardhout worden bewerkt. Kebony-hout heeft een diep bruine kleur die in de loop der tijd naar een zilvergrijs patina veranderd. De snelheid van dit vergrijzingsproces hangt af van de intensiteit van blootstelling aan zon en regen en van het type toepassing. De Kebony-technologie, ontwikkeld in Noorwegen, is een milieuvriendelijk, gepatenteerd proces dat de eigenschappen van duurzaam naaldhout verbetert. Kebony is een materiaal dat weinig onderhoud vereist en het heeft naast een normale reiniging geen extra behandeling nodig.

Gevelbekleding
Terrasdelen
Constructie
Dak
Ontwerp

before/after

NieuwVerweerd

Kebony is een zeer bestendig, duurzaam hout met het uiterlijk en de eigenschappen van het beste tropische hardhout. Het vereist geen ander onderhoud dan normaal reinigen en heeft lage levenscycluskosten. Kebony is leverbaar in de uitvoering Clear en Character. Clear heeft een glad en gelijkmatig uiterlijk, terwijl Character de kwasten van de takken bevat. De keuze voor deze twee varianten is vaak een zaak van persoonlijke smaak en voorkeur.

Kebony is een natuurlijk houtproduct. Voor buitentoepassingen wordt het uiterlijk in de loop der tijd door de plaatselijke omstandigheden beïnvloed. Door natuurlijke verwering ontstaan kleurveranderingen en oppervlaktescheuren. Er zijn variaties in kleur en hoe de kleurverandering zich in de tijd ontwikkeld. De fabrikant kan niet voor zulke variaties in kleur en oppervlak verantwoordelijk worden gehouden. Het beïnvloedt de duurzaamheid en de totale prestaties van het product niet.

Houtsoorten die voor het houtmodificatieproces worden gebruikt zijn normaliter duurzaam geproduceerde, niet-duurzame naaldhoutsoorten (bijv. grenen) die alle een natuurlijke lichte kleur hebben. De Kebony®-technologie geeft het hout een rijke, diepbruine kleur die vergelijkbaar is met het uiterlijk van tropisch hardhout. Na blootstelling aan zon en regen ontwikkelt het hout een zilvergrijs patina terwijl de hoogwaardige eigenschappen behouden blijven. De originele kleur kan met gebruik van uv-bestendige oliën behouden blijven.

Eigenschappen

Kebony wood comparison - NL