FAQ

Kebony is een zeer bestendig, duurzaam hout met het uiterlijk en de eigenschappen van het beste tropische hardhout. Het vereist minimaal onderhoud en heeft lage levenscycluskosten.

De Kebony-technologie is een combinatie van de injectie van een biologische vloeistof en blootstelling aan warmte van meer dan 100 °C, waardoor de celwanden van het hout blijvend verdikt worden. Warmtebehandelingsprocessen voor hout zijn alleen behandelingen op hoge temperatuur (170-215 °C) waardoor de celstructuur van het hout niet wijzigt, maar wordt versterkt en de celwanden brosser worden.

Kebony-hout hoeft niet te voldoen aan de Biociderichtlijn van de EU (76/769/EEG) en kan als gewoon hout worden behandeld.

Kebony kan zowel binnen als buiten worden gebruikt voor toepassingen zoals terrassen, bekleding, vloeren, daken, constructiehout, kozijnen, deuren, meubels en designobjecten.

Kebony moet hetzelfde als tropisch hardhout worden bewerkt, waardoor de productielijn op een lagere snelheid draait en gehard stalen apparatuur moet worden gebruikt.

Kebony wordt in Noorwegen en België geproduceerd en via internationale distributiepartners verkocht.

Zie het onderdeel KOPEN op onze website.

Verzend een verzoek daarvoor naar [email protected] of neem contact op met uw dichtstbijzijnde distributeur.

Wij adviseren om zuurbestendige of rvs-schroeven of -nagels voor Kebony-producten te gebruiken.

Het oppervlak van Kebony kan net als alle andere hardhoutsoorten worden behandeld. Wij adviseren houtolie of watergedragen acrylverf.

Kebony is een natuurlijk houtproduct. Voor buitentoepassingen wordt het uiterlijk door de plaatselijke omstandigheden in de loop der tijd beïnvloed. Door natuurlijke verwering ontstaan kleurveranderingen en oppervlaktescheuren. Er zijn variaties in kleur en hoe de kleurverandering zich in de tijd ontwikkeld. De fabrikant kan niet voor zulke variaties in kleur en oppervlak verantwoordelijk worden gehouden. Het beïnvloedt de duurzaamheid en de totale prestaties van het product niet.

Kebony Character bevat wat kernhout dat niet behandeld kan worden en heeft daarom de duurzaamheidsklasse 1-2 (alleen behandeld spinthout). De duurzaamheidsklasse verzekert dat Kebony een lange levensduur heeft. Dankzij zijn hardheid zal Kebony ook robuuster tegen slijtage zijn dan de meest andere houtsoorten.

Het Kebony-proces verbetert de maatvastheid van het hout aanzienlijk met 50% ten opzichte van het oorspronkelijke hout.

De buigsterkte van Kebony is ruwweg hetzelfde als die van het oorspronkelijke hout, terwijl de stijfheid met 10-20% is verhoogd. De hardheid is gewoonlijk met 30-50% ten opzichte van het oorspronkelijke hout verbeterd.

Kebony is een natuurlijk product. Ons proces verandert door celverandering de mogelijkheid van de houtvezels om water vast te houden. Kebony heeft in de evenwichtssituatie met de omgeving een lager vochtgehalte dan onbehandeld hout. Dit wordt veroorzaakt door de vorming van polymeren in de houtvezels. Dit proces vermindert tevens de krimp en uitzetting van Kebony met 50% ten opzichte van het oorspronkelijke hout. De maatvastheid bij schommelingen in vochtigheid is daarom sterk verbeterd.

Kebony-hout heeft geen ander onderhoud nodig dan een normale reiniging.

Kebony wordt geproduceerd van FSC/PEFC gecertificeerde houtsoorten die onder druk met een biologische vloeistof, afkomstig van de productie van suiker of maiskolven, worden behandeld.

Kebony heeft een aanzienlijk lagere koolstofvoetafdruk dan niet-duurzaam gekapt tropisch hardhout.

Kebony-hout wordt in een diepbruine kleur geleverd die het resultaat is van de Kebony-technologie. De tint varieert iets afhankelijk van de houtsoort. Na verloop van tijd zullen alle Kebony-houtproducten die aan de elementen zijn blootgesteld, een zilvergrijs patina krijgen.

Neem contact op met uw dichtstbijzijnde distributeur.