303 Second Street Park
Gensler
San Francisco, Californië, VS
2010

303 Second Street Park

© Dennis Mayer Photography

In 2010 werd Gensler architects gevraagd om een geheel block van San Francisco's snel ontwikkelende zuidelijke financiële district te ontwikkelen. De ontwikkeling van het vastgoed was gericht op het aantrekken van nieuwe retail en huurders van werkruimte en het hierbij betrekken van de gemeenschap. Voor het aantrekken van retailhuurders heeft Gensler het gebouw anders gepositioneerd door de twee lobby's open te maken door middel van nieuwe beglazing en aangrenzende buitenzitjes, gedeeltelijk beschermd door een glazen luifel. Duurzaamheid was een belangrijk aandachtspunt van het project dat later de LEED-EB Gold en de Energy Star-certificaten heeft gekregen.

Als deel van de duurzame uitwerking van het project zijn de buitenzitjes en tafels gemaakt van milieuvriendelijk Kebony Clear-hout dat met een afdekking van Penofin was gecoat. Alhoewel het niet nodig is om Kebony af te dekken,  onbehandeld verweerd het naar een prachtig zilvergrijs patina, kan dit indien gewenst worden gedaan om de originele bruine kleur te handhaven. 

De foto die u hier ziet is feitelijk 8 jaar na de bouw van dit project genomen en toont de opmerkelijke sterkte en bestendigheid van Kebony aan en daarnaast wat het resultaat is als ervoor gekozen wordt om het bij de montage af te dekken. Deze ontwikkeling is een opmerkelijk succes geworden als een duurzaam, openlucht gemeenschapscentrum, gesitueerd in het hart van economische en stedelijke groei.

Verwante projecten

Zoek een verdeler in de buurt