Badhuis
Oslotre AS
Hankø, Noorwegen
2013

Badhuis

© Patric Katzman

Oslotre, een Noors architectenbureau en specialist in houtconstructies, heeft zorgvuldig een charmant badhuis op het prachtige eiland Hankø bij Fredrikstad ontworpen. Het badhuis dat liefdevol door de eigenaar is omschreven als een ‘verborgen juweeltje’ is zo gebouwd dat het naadloos in de omgeving is opgenomen, zonder de aandacht af te leiden van het bestaande huis, een Noorse, prefab blokhut die op de Wereldtentoonstelling van 1889 is tentoongesteld.

Voor zowel de overdekte gang die als verbinding tussen het badhuis en de oorspronkelijke blokhut is aangebracht, als de buitengevel van het badhuis is Kebony gebruikt. Het hout geeft het project een natuurlijke en toch kenmerkende uitstraling. Duurzaamheid was een geïntegreerd element van het ontwerp en de indrukwekkende milieuaspecten van Kebony voldeden aan de eisen van de architect en de eigenaren.

Jørgen Tycho, hoofdarchitect bij Oslotre, vertelt: “Duurzaamheid en bestendigheid zijn belangrijke factoren in al onze ontwerpen. Kebony heeft bewezen dat het een ideaal materiaal voor buiten is om dit gebouw te transformeren van een ongebruikte ruimte naar een oase van rust. Ik zie er naar uit weer met Kebony te kunnen werken en kan dit materiaal van topkwaliteit aan mijn collega-architecten aanbevelen.”

Verwante projecten

Zoek een verdeler in de buurt