Passiefhuis
Kontur arkitektur + konstruksjon
Gjøvik, Noorwegen
2014

Passiefhuis

© Kontur, Lasse Haldrup Juul

Een traditioneel Scandinavisch huis in functionalistische stijl is volgens de strikte normen voor milieuaspecten van passiefhuizen gemoderniseerd en gerenoveerd. Het in Noorwegen gevestigde Kontur arkitektur hebben dit prachtig gerenoveerde huis ontworpen en kozen Kebony Clear-gevelbekleding.

Lasse Haldrup Juul, de eigenaar en architect van het pand, vertelde: “De reacties die ik over dit passiefhuis heb ontvangen waren zeer positief. Hout is een materiaal dat visueel bijzonder aantrekkelijk is en met Kebony kun je hout gebruiken zonder aantasting van het milieu te veroorzaken. Door met Kebony te werken, is het karakter van het huis veranderd en heeft het een indrukwekkende maar ook neutrale en organische afwerking gekregen.”

Verwante projecten

Zoek een verdeler in de buurt