Peuterspeelzaal Klippan
Marge Arkitekter
Stockholm, Zweden
2014

Peuterspeelzaal Klippan

© Johan Jeppsson

In Sundbybergs in Stockholm is de peuterspeelzaal Klippan gerenoveerd, waarmee de leeromgeving voor de kinderen is vergroot. De peuterspeelzaal Klippan streeft ernaar om de kinderen te stimuleren en inspireren om hun kennis en leermogelijkheden te vergroten, een visie die leidend was voor dit renovatieproject. De peuterspeelzaal is aangepast op 6 klassen voor 120 kinderen in totaal die door 24 leiders en keukenpersoneel worden ondersteund. In de renovatie is een uitbreiding opgenomen met een nieuwe entreehal, lift, goederenontvangst, keuken met afvalruimte en een gereviseerde indeling van de plattegronden.

De architecten van Marge Arkitekter kozen een mix van Kebony Character en Clear voor de prachtige nieuwe gevel van de school. Er is voor Kebony gekozen vanwege de duurzame eigenschappen omdat het FSC-gecertificeerd is en het ecolabel Nordic Swan heeft. Ramen zijn vergroot en voorzien van nieuwe zonneschermen. Het resultaat is een ingetogen gevel in natuurlijke materialen met een coherent kleurenschema. Een moderne interpretatie van de oorspronkelijke bedoeling. Kebony is zeer duurzaam en weersbestendig met een indrukwekkende 30-jarige garantie, waardoor de school de toekomstige generaties kinderen nog vele jaren lang kan inspireren.

Zoek een verdeler in de buurt