Texaanse pecan farm veranderd in moderne woon-ranch
David Wersebe
Fulshear, Texas
2019

Texaanse pecan farm veranderd in moderne woon-ranch

Kristian Alveo

Huis met Kebony gevelbekleding bestaat uit vier “pods” en sluit met organische materialen aan bij de omgeving.

Onlangs werd even buiten Houston een uitgebreide moderne woning opgeleverd op een voormalige pecan farm.

Het project van bijna 560 vierkante meter op zijn familieranch van 85 hectare werd door David Wersebe, die zich voor zijn werk bezighoudt met royalty's voor de winning van delfstoffen in Houston, zelf ontworpen, waarna hij een architect in de arm nam om de bouwtekeningen te maken.

“Ik heb het huis voor mezelf gebouwd, dus als we het niet verkopen, kan ik er altijd nog zelf in gaan wonen”, vertelde Wersebe. “We proberen het voor USD 3 miljoen in de markt te zetten en het sluit helemaal aan bij de paardensport die hier zo populair is.”

De woning die nu te koop is, weet elementen van de oorspronkelijke pecanboomgaard te combineren met materialen die prachtig aansluiten bij de omgeving. De ruime entree wordt omlijst door kalksteen uit Texas en balken uit een 200 jaar oude Amish-boerderij, allebei met de hand uitgewerkt, terwijl forse metalen maatwerkramen uitzicht bieden over het inheemse landschap. Duurzaam gemodificeerd Kebony Character hout werd gebruikt als bekleding voor alle vier de gevels en sluit prachtig aan bij de organische maar wel moderne uitstraling van het huis.

“De Kebony bekleding heeft bij dit project echt uitzonderlijk goed uitgepakt”, vertelde Wersebe. “En na verloop van tijd krijgt het zo'n grijs patina waarmee het dan echt prachtig opgaat in de omgeving.”

De woning bestaat uit vier afzonderlijke “pods”. In de centrale pod bevinden zich de woonkamer, de keuken en andere gezamenlijke ruimtes en in de noordelijke en zuidelijke pods zijn respectievelijk de gastenvertrekken en de grote slaapkamer te vinden. Een aparte garage met airco biedt ruimte voor vier auto's en is voorzien van een hangardeur die toegang biedt tot een luifel plus twee verhoogde werkplekken en een uitkijkpunt op het dak.

De delen zijn alle vier voorzien van een metalen dak met specifiek ontworpen luifels met geïrrigeerde rasters. De centrale pod heeft een woonkamer die doorloopt in de tweede woonlaag, met aan beide zijden een schuin plafond uitgevoerd in wit eiken. Aan de achterkant is de veranda voorzien van een vrijdragend balkon met uitzicht over Lake Lucille plus een overdekte patio en een open haard. Via een brug met een stalen frame, voorzien van glazen wanden met een vrij uitzicht, kom je uit in de slaapkamer. Verder zijn rondom dit unieke huis nog polovelden en accommodaties voor de paardensport te vinden.

Verwante projecten

Zoek een verdeler in de buurt