Arkivhus med origami inspireret Kebony facade
Lund+Slaatto Architects
Stavanger, Norge
2017

Arkivhus med origami inspireret Kebony facade

© Sindre Ellingsen

Arkivhuset ligger i innovationsparken Ullandhaug i Stavanger, og er et 14.000 kvm. stort kulturforskningscenter, som indeholder en café, et bibliotek, mødelokaler og udstillingsområde, som fantasifuldt er designet af Lund+Slaatto Architects. Kebony blev udvalgt til arkivets udvendige beklædning for, at skabe en iøjnefaldende geometrisk "foldet" facade.

Projektet blev indledt af Smedvig Property og Ipark og bygget af Kruse Smith Entreprenør. Arkivhuset har fire etager over jorden og tre under jorden, med et centralt atrium der har et glastag, for at skabe et lyst og åbent område til afholdelse af offentlige begivenheder.

Pål Biørnstad, partner i Lund+Slaatto Architects kommentere: "Fra start til slut, var der en række udfordringer med opførelsen af The Archive House, der krævede nøje overvejelser. Kebonys karakter og holdbarhed gjorde det muligt for os, at opnå den ønskede origami effekt."

Related projects

Find en forhandler i nærheden af dig