•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bæredygtig skole

Om

Tilbygningen til Gentofte Skole er tænkt som et nyt  lære-, være- og værksted. Tilbygningen er på 500m2 fordelt over to etager og omfatter tre klasselokaler, fællesrum, et værksted og en stor sydvendt tagterrasse. Huset vil med tiden blive fuldstændigt grønt af slyngplanter, som vokser i et plantebed omkring bygningen. I denne grønne lodrette skov vil der med tiden bo både fugle og insekter. 

Facaden er udført i bæredygtigt træ fra Kebony, der med tiden opnår en sølvgrå patina. Facaden er totalt vedligeholdelsesfri og ikke-modtagelig over for svamp, råd og insektangreb. Den ydre plantevæg vil lægge sig op ad træfacaden og give bygningen en yderligere vægtykkelse på op til 60 cm.

Hvem
Arkitema Architects
Hvor
Gentofte, Danmark
Hvornår
2014
Billeder
© Niels Nygaard