Gjøvik-huset: med front mod de norske skove og Mjøsa-søen
Norm Architects
Gjøvik, Norge
2017

Gjøvik-huset: med front mod de norske skove og Mjøsa-søen

Jonas Bjerre-Poulsen

En times kørsel nord for Oslo, ved den majestætiske fjeldvæg med front mod de norske skove og Mjøsa-søen ligger Gjøvik-huset – et moderne og minimalt klyngehus, der er tegnet af Norm Architects.

Gjøvik-huset består af overlappende kuber i forskellige størrelser, niveauer og med indbyggede, skræddersyede inventar møbler, der skaber et minimalistisk og samtidig varmt og tilbagetrukket udtryk. Klyngehuset er tegnet med tanke på klimaet med det formål at give det en hyggelig og indbydende atmosfære, hvor man kan gå i hi, beskyttet mod den nordiske vinters iskolde dage.

Den smalle facadebeklædning er udført i Kebony Clear. Træet blegner efterhånden, så det føjer sig smukt ind i det omgivende landskab med sit sølvgrå, vejrbidte look. Facadebeklædningen og huset generelt er udformet, så det ikke fremtræder bombastisk på fjeldsiden, men i stedet fremstår i en afdæmpet balance med sine omgivelser.

Find en forhandler i nærheden af dig