•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Archive house with origami inspired Kebony façade

About

Located in the Innovation Park at Ullandhaug, Stavanger, the Archive House has been imaginatively designed by Lund+Slaatto Architects to provide a 14,000 sq. m. cultural research centre which includes a café, library, meeting room and exhibition area. Kebony was selected for the exterior cladding of the Archive House to create an eye-catching geometric ‘folded’ façade.  

The project was initiated by Smedvig Property and Ipark and built by Kruse Smith Entreprenør. The Archive House has four floors above ground level and three below with a central atrium exhibiting a glass roof to create a bright, open area for public functions.

Pål Biørnstad, Partner at Lund+Slaatto Architects comments: “From start to finish, the construction of The Archive House presented a number of challenges that required careful consideration. Kebony’s character and durability enabled us to achieve the desired origami affect.”

 

Who
Lund+Slaatto Architects
Where
Stavanger, Norway
When
2017
Photos
© Sindre Ellingsen