Klyngehus med spektakulær utsikt
Norm Architects
Gjøvik, Norge
2017

Klyngehus med spektakulær utsikt

Jonas Bjerre-Poulsen

Gjøvik House er navnet på en enebolig plassert oppe i en åsside med utsikt til Mjøsa og skogene omkring. Huset er tegnet av danske Norm Architechts og består av seks overlappende kuber med utvendig kledning av Kebony. 

Ideen bak klyngehuset var å skape et lunt og trivelig hjem der familien kunne kose seg innendørs om vinteren mens kulden biter utenfor vinduene. Gjøvik House harmonerer perfekt med terrenget i åsen over Mjøsa, der det glir naturlig inn i omgivelsene som om det alltid hadde vært der. 

Utvendig er huset kledd med smale bord av Kebony som etter hvert vil anta en sølvgrå nyanse som står perfekt til omgivelsene. Kebony ble valgt på grunn av materialets naturlige utseende og miljøprofil. 

Finn en forhandler nær deg