•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Steinerskole

Om

Nybygget til Steinerskolen er plassert i en sydvendt skråning i skyggen av trærne og formidler overgangen fra skogen og skolegården. Det er her ved steinene i bekken elevene liker best å leke. For å bevare denne sårbare overgangen og det verdifulle lekeareal er bygget plassert på stylter og svever over bekken. Med dette bevares de naturlige fjellformasjonene på stedet og bekkens naturlige løp.

Arkitekturen tar opp inspirasjonene fra tradisjonell antroposofisk arkitektur og transformerer dem i et moderne, men svært særpreget bygg. Fasadens materialer som betong, tre og ferdig korrodert stål er brukt mest mulig rå for å fremheve materialenes særegne beskaffenhet og skjønnhet. Undervisningsrommene danner fire volumer i tre slik at dens funksjon er svært godt lesbar fra både inn- og utsiden. Hovedmaterialet er Kebony Character kledning.

Hvem
LINK Arkitektur
Hvor
Fredrikstad, Norge
Når
2016
Bilder
© Jiri Havran