•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ARKIVHUS MED ORIGAMI-INSPIRERAD KEBONYFASAD

Om

Arkivhuset är beläget i innovationsparken Ullandhaug, Stavanger, med kreativ och inspirerande design av Lund + Slaatto Architects. Det utformades för att erbjuda ett 14 000 kvm kulturellt forskningscenter med café, bibliotek, mötesrum och utställningsområde. Kebony valdes till arkivhusets fasadbeklädnad för att skapa en iögonfallande geometrisk "veckad" fasad.  

Projektet initierades av Smedvig Property och Ipark och byggdes av Kruse Smith Entreprenør. Arkivhuset har fyra våningar över marknivå och tre nedan, med ett centralt atrium täckt av ett glastak för att skapa en ljus, öppen yta för offentliga arrangemang.

Pål Biørnstad, Partner i Lund + Slaatto Architects kommenterar: "Från början till slut så bjöd byggandet av Arkivhuset på flera utmaningar som krävde noggrant övervägande. Kebonys karaktär och hållbarhet gjorde det möjligt för oss att uppnå önskad origami-effekt."

Vem
Lund+Slaatto Architects
Var
Stavanger, Norge
när
2017
Foton
© Sindre Ellingsen