The Farmer’s House
AR Design Studio
South Downs, Storbrittanien
2017

The Farmer’s House

© Martin Gardner

På en privat fastighet i den västra delen av South Downs National Park, har en exceptionell renovering gjorts som omvandlar den befintliga fastigheten, (som hade blivit utsatt för ett antal förändringar och en mix av utbyggnader) till en futuristisk bondgård designad av AR Design Studio (länken är extern). Kebony valdes för att klä ”The Farmer’s House” yttre fasad och därigenom förena den ursprungliga byggnaden med sin nyskapande förlängning.

Genom att dra nytta av den traditionella geometrin på bondgården, och använda speciella material och attribut så integrerades renoveringen till en enhet. Takljus har placerats strategiskt längs timmerfasaden för att sprida naturligt ljus omkring byggnaden, men samtidigt skydda från insyn. Därigenom så lyfts också fokus från den dolda källardelen nedanför, som består av ett sovrum, växtrum och garageutrymme för två bilar. Huset upplevs även få bättre proportioner på det här sättet.  

Andy Ramus, chef för AR Design Studio, kommenterade: "Utan Kebony hade vi inte kunnat skapa den design vi tänkt oss för ”The Farmer’s House”. Detta fantastiska material gjorde det möjligt för oss att förena ett modernt annex med en äldre byggnad, som nu ligger idealiskt i sin idylliska landsbygd. Kebony fasadbeklädnads naturliga skönhet, tillsammans med högkvalitativa egenskaper, gjorde att Kebony var det rätta materialet för uppgiften och vi är nu spända på att se hur den åldras över tiden."

Related projects

Hitta en återförsäljare nära dig