•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Renovering av viktoriansk stuga

Om

Waind Gohil+Potter Architects (WG+P) har på ett ömsint sätt förvandlat en 1800-tals stuga i Wandsworth genom att införliva en revolutionerande tillbyggnad som passar moderna tider. Till en början hade ägarna stött på problem med den ursprungliga tillbyggnaden, som släppte in vind och hade ett läckande tak; därför var de angelägna om att inte göra samma misstag igen. Kebony valdes till den utvändiga fasadbeklädnaden.

Ciara McInerney, projektarkitekt hos WG+P kommenterade: “Utmaningarna på Wiseton Road var jämförbara med dem som många av Londons radhus ställs inför; olika golvnivåer inomhus; dålig förbindelse till bakgården; låga takhöjder inom den tidigare tillbyggnaden av flygeln, och dåligt naturligt ljusinsläpp. Vår ömsinta omarbetning av dessa trånga utrymmen, och introduktion av naturmaterial och ljus blev en uppfriskande omvandling av fastigheten. Kebony var det perfekta materialet som installerades på några dagar. Det slutgiltiga resultatet förbinder på ett vackert sätt trädgården med huset. WG+P arbetar i stor utsträckning med trä och skulle absolut kunna tänka sig att välja Kebony igen.”

Vem
Waind Gohil+Potter Architects
Var
Wamsworth, Storbritannien
när
2017
Foton
© Anthony Coleman