The Elements
AR Design Studio
Winchester, VK
2017

The Elements

© Martin Gardner

The Elements is een privé nieuwbouwwoning in Hampshire. Grenzend aan de prachtige rivier de Hamble en zijn populaire jachthaven, is het gesitueerd in weiden met veel plaatselijk wild. De eigenaar met een wereldwijde verzameling vrienden en familie wilde een grote woning waarin hij mensen kan ontvangen en vermaken. De woning richt zich op het onderbrengen van een aantal gasten die dit als hun tweede thuis moeten voelen.

Het ontwerp richt zich op duurzaamheid en vormt een natuurlijke reactie op de elementen van de locatie. Een stalen frame vormt de verborgen constructie die de beglazing en de indrukwekkende overstekken mogelijk maken. De woning is met Kebony Clear-hout en Vande Moortel Linea-bakstenen bekleed, waarvan de aardse tinten de omliggende tuinen en de landelijke setting aanvullen en erin opgaan. Kebony is vanwege zijn bestendigheid, de duurzame referenties en het exclusieve uiterlijk gekozen. 

Verwante projecten

Zoek een verdeler in de buurt