The Farmer’s House
AR Design Studio
South Downs, VK
2017

The Farmer’s House

© Martin Gardner

Gelegen op een privaat landgoed in het westelijkste deel van het South Downs National Park, is een bestaand pand op een buitengewone manier gerenoveerd. Dit pand dat een aantal veranderingen en dissonerende uitbreidingen had ondergaan, is hierbij getransformeerd in een futuristische boerderij, ontworpen door AR Design Studio. Voor de bekleding van de buitengevel van The Farmer's House en het verbinden van het oorspronkelijke pand met zijn revolutionaire uitbreiding is Kebony gekozen.

Met omarming van de traditionele geometrie van de boerderij, zijn speciale materialen en functies gebruikt om deze renovatie tot één geheel te maken. Er zijn op strategische plaatsen in de houten bekleding dakramen geplaatst, zodat natuurlijk licht in het hele gebouw wordt geïntroduceerd en toch de privacy van de eigenaren gewaarborgd blijft. Daarnaast vermijdt de verborgen ondergrondse massa met een slaapkamer, installatieruimte en voldoende garageruimte voor twee auto's dat een visuele uitstulping ontstaat die anders de verhoudingen van het bestaande huis ernstig zou aantasten.

Andy Ramus, directeur bij AR Design Studio, vertelde: “Zonder Kebony zouden wij het beoogde ontwerp voor The Farmer's House niet hebben kunnen realiseren. Met dit ongelooflijke materiaal kunnen we een moderne uitbreiding verenigen met een traditioneel gebouw dat nu perfect in zijn idyllische landelijke omgeving staat. Het natuurlijke uiterlijk van de Kebony-bekleding betekende naast zijn hoge kwaliteit dat Kebony het juiste materiaal was voor dit project en we kunnen niet wachten om te zien hoe het zich in de loop der tijd ontwikkelt.”

Verwante projecten

Zoek een verdeler in de buurt