Oak Hill House met vooraf verweerd Kebony van Shou Sugi Ban
Claridge Architects
Londen, VK
2014

Oak Hill House met vooraf verweerd Kebony van Shou Sugi Ban

© Seb Scapolan, Claridge Architects / Shou Sugi Ban

Vanwege zijn duurzaamheid is door Claridge Architects zorgvuldig gekozen voor vooraf verweerde Kebony-bekleding van Shou Sugi Ban voor de buitenbekleding van een eenlaagse woning in Hampstead in Noord-Londen. Het houten huis met de toepasselijke naam Oak Hill staat aan de voet van een oorspronkelijk Victoriaans blok herenhuizen. Er is uitgebreid gebruik gemaakt van glazen panelen die een breed beeld over de natuurlijke omgeving bieden waarmee het open karakter van het pand wordt onderstreept.

Diagonaal aangebrachte strips "Hijo Ni Mirikiteki Na", vooraf verweerde Kebony-bekleding van Shou Sugi Ban, zijn in het ontwerp opgenomen. Hiermee wordt een natuurlijk palet met eenvoudige grijstinten gecreëerd dat de voorstedelijke aard van de omliggende tuin aanvult.

Karl Harrison, oprichter van Shou Sugi Ban, zei: “Kebony is een van de duurzaamste houtsoorten waarmee we hebben mogen werken. Het geschroeide effect benadrukt de nerven van het hout en dit is voor onze klanten een populaire keuze. We kunnen niet wachten tot we in de toekomst andere Shou Sugi Ban-projecten met Kebony kunnen presenteren.

Verwante projecten

Zoek een verdeler in de buurt