The Apollo
Landscape Architect Bureau [LAB] LLC
Washington D.C.
2017

The Apollo

Sean O'Rourke Photography

Nära city center i Washington, DC: s H Street, utformades de nya "Apollo Apartments" för att fånga spänningen i Apollo Theatre (byggt i början av 1900-talet), som ligger på samma plats. Apollo byggdes med moderna bekvämligheter som passar en av stadens mest dynamiska stadsdelar.

I huset, som rymmer mer än 350 lägenheter, finns en Whole Foods-butik och ett fristående kafé "The Wydown". Beläget på toppen av huset hittar du en expansivt anlagd takterrass och utomhusmiljö, med multi-use pool / fontän, och filmskärm samt sittplatser på gräsmattan. Du har 360-graders utsikt över staden, och flera bänkar och matbord.

För projektets markbeklädnad så valde Apollos landskapsarkitekt Payam Ostovar, (PLA, ASLA, Washington-baserade landskapsarkitekturbyrå) Kebony-modifierat trä. Ostovar menade att Kebonyn fungerar redan bra då byggnationen slutfördes tidigare i år. "En av de främsta fördelarna som ägarna har märkt är, att trots att det används som pooldäck, så är det betydligt svalare än de intilliggande gatstenarna i betong," sade Ostovar. Kebony användes också till pergolan och bänkar i projektet.

 

Related projects

Hitta en återförsäljare nära dig