•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

The Farmer’s House

About

Set on a private estate in the most western part of the South Downs National Park, an exceptional renovation has taken place transforming the existing property, which had been subject to a number of alterations and mismatched extensions, into a futuristic farmhouse designed by AR Design Studio. Kebony was selected to clad the exterior façade of The Farmer’s House and subsequently unite the original property with its revolutionary extension.

Embracing the traditional geometry of the farmhouse, specific materials and features have been used to tie this renovation together. Skylights have been placed strategically amongst the exterior timber cladding to introduce natural light throughout the build whilst ensuring the owners’ privacy is maintained. Additionally, the hidden subterranean mass below, which comprises a bedroom, plant room and enough garage space for two cars, avoids a visual bulk which could otherwise swamp the proportions of the existing house. 

Andy Ramus, Director at AR Design Studio, commented: “Without Kebony we would not have been able to achieve our intended design for The Farmer’s House. This incredible material enabled us to unite a modern extension with a traditional building that now sits perfectly in its idyllic countryside setting. The natural aesthetic of the Kebony cladding, alongside its high quality credentials proved Kebony was the right material for the job and we can’t wait to see how it adapts over time.”

Who
AR Design Studio
Where
South Downs, UK
When
2017
Photos
© Martin Gardner